ՌԴ ԱԳՆ պաշտոնական ներկայացուցիչ Մարիա Զախարովան լրագրողներին իրազեկել է, որ իրենք խնդրել են պաշտոնական Բաքվին Ադրբեջանում Ռուսաստանի դեսպանատան հյուպատոսական բաժնի աշխատակիցներին հնարավորություն ընձեռել այցելելու Ռուսաստանի քաղաքացիներին։ «Ցավոք, այս պահին Ռուսաստանի դեսպանին հնարավորություն չի տրվել այցելեուլ Ռուսաստանի քաղաքացիներին, այդ թվում՝ ռուսական լրատվամիջոցների լրագրողներին»,- հավելել է Զախարովան:               
 

Իմ խնձորային օրը` բարի ախորժակ

Իմ խնձորային օրը` բարի ախորժակ
03.11.2013 | 12:37

Առավոտյան խնձոր ուտելը հրաշալի է. խնձորն ախտահանում է բերանը, ստամոքսը նախապատրաստում ուշ նախաճաշին: Իսկ տնեցիների համար լավագույն նվերը կիրակնօրյա այս հանգստի մեջ իմ խնձորով թխուկն է, իմ Շարլոտկան: Շատ բան պետք չէ, ի դեպ, այն պատրաստելու համար. երեք-չորս ձու` կապված ձվի մեծությունից, մեկ թեյի թեթև բաժակ շաքարավազ, 20 գրամ հալեցրած կարագ, կես թեյի գդալ վանիլին, կես թեյի գդալ փխրեցնող կամ սոդա, մեկ թեյի թեթև բաժակ ալյուր և երեք խնձոր (նախընտրելի է Գոլդեն տեսակի խնձորը), կես կիտրոն: Եվ դուք երջանիկ եք: Իսկ մինչ խնձորային երջանկության ձեր բաժինը վայելելը նախապես մաքրում, կես սմ շերտերով կտրտում եք խնձորները, կարող եք երկարությամբ կտրտելուց հետո շերտիկները նաև կիսել և վրան քամել կիտրոնը: Խառնում եք խնձորը, որպեսզի կիտրոնի հյութը տարածվի բոլոր շերտերի վրա: Անցեք խմորին: Այն պետք է պատրաստել անպայման էլեկտրական հարիչով, հակառակ դեպքում խմորը բավարար փխրուն չի ստացվի և Շարլոտկայի հմայքը չի ունենա: Բաղադրիչները ավելացնում և խառնում եք վերը նշված հերթականությամբ: Ձուն և շաքարավազը երկար հարում եք, որպեսզի զանգվածը փրփրի-բարձրանա, այնուհետև հերթով ավելացնում մյուս մթերքները և հարում: Թխուկի ամանը յուղում եք և շաղ տալիս ալյուր ընդհուպ մինչև ամանի պատերը` երկու-երեք սմ բարձրությամբ, կարող եք նաև պարզապես յուղաթուղթ փռել և յուղել: Յուղել կարելի է սովորական արևածաղկի ձեթով: Ամանի տակ գդալ-գդալ տարածելով լցնում եք խմորը մոտ կեսից մեկ սմ բարձրությամբ: Վրան շարում եք խնձորի շերտերը և զգույշ ավելացնում խմորի մնացած մասը` աշխատելով, որ խմորը ծածկի խնձորի բոլոր շերտիկները: Դնում եք թխվելու ձեր ջեռոցի` բիսկվիթի համար նախատեսված ջերմաստիճանում: Խնձորով թխուկները օգտակար են նրանց համար, ովքեր աղիների խցանման խնդիր ունեն, քանի որ խորոված-եփած խնձորը թուլացնում-կարգավորում է աղիների աշխատանքը: Առողջ եղեք:

Կարինե ՀԱՐՈՒԹՅՈՒՆՅԱՆ

Դիտվել է՝ 3315

Հեղինակի նյութեր

Մեկնաբանություններ